Pu-erh Żurawina
Pu-erh z czerwonymi dodatkami nie tylko ładnie wygląda, ale też wspaniale smakuje. Suszona żurawina wzbogaca mieszankę o właściwości przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne.
Skład: pu-erh, żurawina, marchewka, czarny bez.
Pu-erh to czerwona herbata półfermentowana o grubym liściu. Pochodzi z chińskiej prowincji Yunnan, która jest kolebką uprawy herbaty. Wysoką jakość i niezwykłe właściwości pu-erh uzyskuje przez skomplikowany proces obróbki liścia. Daje przejrzysty, czerwonobrązowy napar o zapachu „ziemi i dymu”.
Pu-erh uważana jest za najlepszą herbatę odchudzającą. Wspomaga pracę wątroby, poprawia przemianę materii, obniża poziomu cholesterolu i alkoholu we krwi.
Sposób parzenia: łyżeczkę liści zalewamy filiżanką wody o temperaturze 90°C i parzymy do 3 minut. Herbatę można parzyć nawet trzykrotnie. Najlepiej pić po posiłku. Odchudzająco - przynajmniej 1 litr dziennie.